(U)hyggelig lek for alle sansene

in Kreativ lek/Ting vi elsker/tradisjoner og høytider/vitenskapelige forsøk

I Lekeakademiet er vi veldig begeistret for Halloween! Halloween består nemlig av det vi lever og ånder for: LEK! Når vi kler oss ut, når vi pynter opp og lever oss inn i et annet univers, engasjerer vi oss i LEK i den aller beste form. Og det er da noe vi Leketantene kan forstå.

Uhyggelig leg Halloween er – med all sin grøss og gru og (U)hyggelighet – en begivenhet som snakker til hele vårt sanseapparat. Vi omringes av flotte oransje gresskarlanterner, dekorasjoner med sinpdelvev og edderkopper av fargerike, kreative og uhyggelige karakterer – i alle størrelser. Vi trekker forkledet og omfavner uhyggen i våres kokekunst, etterhvert som vi baker og koker oss igjennom pølsehorn forkledt som mumier, hjernekaker og blodsuppe med ormer (bedre kjent som tomatsuppe med suppehorn).

Halloween snakker ikke kun til vårt sanseapparat – for de mange aktivitetene som typisk tilhører Halloween, er også fantastiske til å utvikle barns fantasi, kreativ sans og finmotorikk.

Kast et blitt på Instagram, Facebook eller Pinterest – der er det massevis av fantastiske bilder av utskjærte gesskar, flaggermus laget av kjøkkenruller og silkepapir, edderkopper laget av pom pomer og piperensere, søte barneansikter som med litt aniktsmaling forvandles til diverse grufulle karakterer. Ting som er veldig uhyggelig og litt ubehagelig blir plutselig avdramatiserende og barnene blir medskapere til denne høytidene, som de vil elske å leve seg inn i.

Det er lett – og sikkert også helt naturlig – enten å la seg rive med av den (u)hyggelige stemninge, eller at noen blir overveldet av den. Men uansett hvor mye det føles som om at alle andre foreldre gir full gass på alle fronter med Halloween, så er det viktig å huske på at det faktisk ikke skal så veldig mye til for å gjøre våre barn glade.

I Lekeakademiet har vi derfor våres egne bud på hvordan du sammen med dine barn kan gjøre Halloween litt mer uhyggelig og forhåpentligvis litt morsommere i år.

ansigtsfarveAnsiktsfarge er populært hos de fleste barn – og det er en av de enkleste og effektfulle måtene å forvandle lille Kari til nattens dronning på. Våre ansiktsfarger er vannbaserte og parabenfri, og leveres med svamp og børste, samt et minihefte med anvisninger til hvordan du maler ditt barn. Det er fire forskjellige fargepaletter å velge mellom. Det er kun fantasien som setter grenser. Men «Ridder og vampyrer» ligger da helt klart i topp klassen! (Ansiktsfarge – Palette med 4 farger)
insekter-i-roer
Det insektsbegeistrede barn vil helt sikker like vårt insektsrør, som er fylt med all verdens insekter. Bruk dem til Halloween dekorasjon eller som et tøft innslag på middagsbordet. Når Halloween er over for i år, kan dere finne lupen frem og nyte å studere ansiktenes detaljer og snakke om de mange fantastiske egenskapene disse små vesene har. (All verdens insekter).

Flere og flere norske barn går rundt og banker på deres naboers dør med det store spørsmålet: «Trick or Treat?». Liker dere mer hjemme (u)hygge, har vi dog også noen (U)hyggelige aktiviteter til dere.

stoeb-og-mal-insekterDet kreative barnet vil sannsynligvis fortape seg i våres herlige «Stø og Mal insektt sett» med selvlysende insekter. Støp insektene i gips og mal dem etterpå med den selvlysende malingen. Det er en koselig og rolig aktivitet, og ditt barn vil deretter synes at det er morsomt at insektene lyser opp på soverommet når det blir mørkt. (Støp og Mal insekter)slim-laboratorie

Ønsker de å eksperimentere mer når det er Halloween, så er Slim Laboratoriet den perfekte pakken til dere som vil få deres barn til å smile. Lag deres egen slim og eksperimenter med å tilføye ormer, tråder og alle mulige farger. Så blir det ikke mer Halloween aktig. (Slim Laboratoriet – Lag selv slim)

Ha en fantastisk gyselig, grufull og (U)hyggelig Halloween!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*