Topp 10 til utelek

in motorikk/Nye produkter/sansemotorikk/Ting vi elsker/tips til lek/utelek

GA117 Outdoor_HRZ

Det er ingen hemmelighet at Leketantene elsker å rulle rundt og le, og å bruke kroppen og hjernen på alle mulige måter, og det er ingen bedre steder enn utenfor, til å leke og bruke de store armbevegelsene, for utenfor så får du mulighet for utrolig mye lek. Som du sikkert vet, så er Lekeakademiet det rette stedet å besøke for å finne en masse spennende, nye og annerledes ting til det, men vi har ikke glemt klassikerne, som de evigt tilbakevendende og morsom lek som barn i alle aldre og på tvers av generasjoner kan og har lekt.

Så når vi blir spurt om hva vi kan anbefale, kan vi nesten fortsette for evig, men vi har tenkt over det, og vil her prøve å gi dere en topp 10 over hva vi har opplevd igjennom våres 11 år på markedet, og gi dere råd om klassikere og hva vi tenker kan være nye klassikere…

Her kommer topp 10 til utelek:sansegynge_m_born

1) Husken
En eldgammel oppfinnelse som holder til verdens ende i vår optikk.
Den stimulerer noen av kroppens viktigste sanser, herunder labyrintsansen, som holder hele kroppen i balanse når man står, går og løper.

Se husker, sansehusker, trapezer, romerringer og klatretau her 

balancecykel

2) Løpesykkelen / Balansesykkelen
Legeakademiet introduserte den for danskene, og nå har de, igjennom sin norske avdeling Lekeakademiet.no, startet å selge den i norge. Det er en genial oppfinnelse og se bare på hvor mange bar som har en slik sykkel i en eller annen form, det er da fantastisk. Når barnet først har styr på balanse og bevegelse på hjul, så er det en lek å starte opp med en vanlig sykkel.

Se Løpesykler/balansesykler, hjelmer, tilbehør og andre morsomme kjøretøy her

GA270_2

3) Ballspill
Det handler ikke bare om å kaste og ta imot, det handler om å få hånd-øye-koordinasjonen stimulert på en morsom måte, når man får en ball i hånden.
Uansett om man kaster, tar imot eller sparker til den med foten, så trenes øyne og bevisthet i avstandsbedømmelse, og det skal kalkuleres muligheter for suksess.

Se utvalget av baller, og ting til lek med ball her

100069_eddy_ladybug_22

4) Drager
I Norge, spesielt på vestlandet, så kan det blåse mye, og da er det helt fantastisk å se en drage stige opp i været og se den leke i vinden, samtidig med at man lærer om vindens kraft og styrke, helt uten å vite det.

Finn de flotte dragene her

løbehjultilbehør kridt holder_35) Kritt
Vi kan ikke unnvære å nevne krittet, for det kan så uendelig mye.
Det kan tegnes, skrives, regnes også er det helt utrolig lett å tegne en bane til et spill eller annet.

Kritt til vei eller tavle og også til sparkesykkel, finn det her

 

6) Hagespill

Det er helt fantastisk, så mange hagespill det faktisk eksisterer, og vi elsker dem. Man kan være sammen med familie og venner på en morsom og aktiv måte.GA264-1

Finn dit skjønne hagespill her

7) Tumletoppen

Her finner du tumletoppen

rampe dobbelt, 2 vejs

8) Rampe
Om ditt barn er på løpesykkel / balansesykkel, sparkesykkel eller rulleskøyter, så gir rampene en ekstra dimensjon til balanseleken.

Her finner du små, mellom og store ramper, som er enkle å pakke vekk

9) Basketball kurv
De store barn skal også ut og røre seg, og noen ganger kan det godt være en utfordring, men en tøff basket kurv og en ball er en opplagt mulighet for å få barnet ut av døren.

Her er kurver med og uten ball, med internasjonale målloebehjul-myhood-200

10) Sparkesykkel
Alle barn elsker en sparkesykkel, og her finner du dem i alle størrelser og til alle formå og til alle aldre, fra de helt små til de store og tøffe.

Her er alle sparkesykkelene, og alt det morsomme utstyr man kan få til, og husk hjelmen

Så her har du en topp 10 til utelek, og vi har ramset opp våre favoritter. Har du noen ide til utelek, så skriv det gjerne i kommentarfeltet under…

yatzy-havespil-1

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra motorikk

Gå til Til toppen