Svøm trygt med havfruehale på (4 viktige tips).

in Grovmotorik/Om sikkerhed og kemi

Tror du at det er farlig for barnet ditt å svømme med havfruehale på?

Havfruesvømming er blitt veldig populært de siste årene. Mange barn og unge har en havfruedrøm og tanken på å gli gjennom vannet med en havfruehale på er nesten magisk.
Denne interessen merker vi tydelig hos Lekeakademiet og utvalget av havfruehaler er bare vokst de siste årene. Vi vil som alltid gjerne sørge for at barnas nysgjerrighet blir stimulert, så derfor er vi bestandig klar til å sette oss inn i nye måter å sykle, svømme, hoppe, spille ball, lære å skrive, løse regnestykker og bygge kulebaner på.

Havfruesvømming er inget unntak. Det er en ny måte å utvikle svømmeferdighetene sine på.

De flotte havfruehalene dukker opp stadig flere steder, og barna er ivrige etter å få lov til å prøve å gli under vann, slå med halen og nyte den ganske store farten eller den poetiske smidigheten som man får med en slik havfruehale på.

Noen av kundene våre er litt bekymret for sikkerheten ved å svømme med bena i en havfruehale. Det virker kanskje også utrygt å ha bena låst. Men med et par få tips kan du trygt la barnet ditt svømme med havfruehale på.

Les med her og bli trygg ved å la barnet ditt svømme som et av havdypets mest magiske omtalte vesener.

Hva er en havfruehale?

Kanskje vi skal forklare hva en havfruehale egentlig er.

Her er det nemlig snakk om en todelt svømmedrakt, som består av en monofinne og et drakt-hylster. Monofinnen er en veldig solid finne, trukket med neopren med huller i til føttene. Når barnet har en monofinne på, er det akkurat som en havfrues eller en havmanns halefinne. Når finnen er på plass, trekker man selve drakten ut over monofinnen og opp rundt hoftene. Den er stram, så den sitter av seg selv. Bena og føttene er innelukket i havfruedrakten og monofinnen, og sitter sammen.
Nå er barnet klar til å svømme med havfruehalen sin på.

Hvordan svømmer man med en havfruehale?

Det å svømme med en havfruehale på er litt som å svømme butterfly. Bena er samlet og man skal bruke hele underkroppen, mens overkroppen er så strømlinjet som mulig. Man kan få god fart med en havfruehale på og det er virkelig morsomt å lære flotte triks og bevegelser under vannet med den. Man kan lage store splash med halen i vannoverflaten og suse nedover når man har lært å mestre teknikken – og det føles helt fantastisk. 

Når barnet ditt skal svømme med havfruehalen så handler det først om å lære å holde seg loddrett i vannet UTEN å stå på kanten av monofinnen. Den kan nemlig ikke tåle at man står på den. Man skal holde seg loddrett ved å føre monofinnen frem og tilbake under vann. Oppdriften fører barnet oppover, og så gjelder det å holde balansen. Akkurat denne balansetreningen i vannet gjør barnets svømmeferdigheter bedre.

Når barnet har lært dette, kan det begynne å øve seg i å svømme frem og tilbake. Det krever en god del magemuskler å holde kroppen vannrett i vannet, mens man vipper halen opp og ned, så det er enda en fordel ved å svømme havfruesvømming.

Det er mange flere måter å svømme med havfruehale på, så hvis barnet ditt har interessen for det, så kan du prøve å finne et sted med havfruesvømming i nærheten.

Se utvalget vårt av havfruehaler her.

 

Den danske sikkerhetsstyrelsens 4 tips til hvordan man bruker en havfruehale:

  • Lekeakademiet selger ikke havfruesett med bikinitopper med snor, men du kan finne mange modeller hvor det hører topper til. Pass på stroppene/snorene. De utgjør risiko for kvelning, og bare barn over 14 år bør bruke svømmetøy med snorer.
  • La aldri barnet ditt svømme med havfruehalen på alene. Barnet skal være en veldig god svømmer og over 10 år før det er sikkert å svømme uten oppsyn, med eller uten havfruehaler og annet svømmeutstyr.
  • Sørg for at barnet ditt kan holde seg loddrett i vannet med havfruehalen på UTEN å stå direkte på spissen av havfruehalen. Den kan nemlig knekke under vekten av barnet. Hjelp barnet med å lære å holde seg loddrett ved å vifte med halen frem og tilbake under vannet.
  • Barnet skal kunne svømme 25 meter uten hjelpemidler og holde pusten under vann i 30 sekunder før dere begynner å øve med en havfruehale.

Du kan lese hele artiklen om havfruesvømming her.

havfruesvømning med havfruehale blå

Hvor gammel skal man være før man kan svømme havfruesvømming?

På svømmetrening i Danmark med havfruesvømming på programmet skal barna som regel være fylt 7 år. Men det er en forsiktig anbefaling. Det viktigste er at barnet kan svømme, dykke og kan ta imot beskjeder. Det er stor forskjell på barns svømmeferdigheter, så se godt an barnet og vær sikker på at svømmeferdighetene er i orden før dere går i gang med havfruesvømming. 

God fornøyelse i vannet!

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*