Osmo iPad spill – Genialt, morsomt og lærerikt

in ipad spill og leker/Ting vi elsker

osmo-ipad_spil

Vi vet det – vi vet det – man skal ikke strø om seg med for mange superlativer om de varene man selger, det kan virke litt for mye, men altså uten noen selger hatt på eller med selgende baktanker, så er du nødt til å eie dette spillet hvis du har en iPad!

Osmo Image 03_tegne

Vi har brukt så lang tid på å finne et spill som kombinerer iPad med læring og lek, hvor leken foregår utenfor iPaden, slik at man kan interagere med sitt barn i stedet for å se på at barnet løste oppgaven og det er presis hva Osmo spillet gjør.

Osmo Image 04_bogstavleg

Selve basen består av en holder til iPaden, slik at den kan stå loddrett, utover det så er det en holder til øverst på iPaden, hvor det er montert et speil på innersiden, det brukes til kameraet.

Ditt første inntrykk når du får starter kittet i hendene er det tenkt over at det skal være utrolig flott, både ved å se på og røre på.

De to spillene, Tangram og Words, som følger med er utstyrt med magneter i esken, slik at de henger sammen med basen, når man legger det fra seg. På den måten har du ikke kassetter liggende flytende rundt og spillet er alltid på et sted.

Osmo image 07_æsker

Det hele er veldig inutvit laget, så man kommer fort i gang når det sitter små mennesker ved siden av deg og klarer ikke å vente med å komme i gang. Spillet er flott i sitt design på skjermen og det tar ikke lang tid før man setter i gang. Det finnes forskjellige nivåer man kan spille på, slik at det er både for de helt små, hvor man blir guidet en del, til der du skal løse det selv.

Osmo Image 2

Hvordan fungerer dette spillet da?

Tangram: Jo, det kommer en figur frem på skjermen. Denne figuren skal dere skape på bordet foran skjermen med de geometriske figurene som følger med. Så snart dere har lagt en figur riktig blir det kvitert med en «ding» lyd fra iPaden og figuren blir gjennomfarget. På den måten blir barnet hele tiden bekreftet om de gjør det riktig eller feil, slik at han eller hun opplever en kort vei til små suksess opplevelser.

Når figuren er laget helt ferdig mottar barnet noen mynter som spares opp til at man senere kan bruke dem til å få tips til å løse oppgaven.

Selve barnet er i et landskap med små borger, hvor barnet skal befri noen figurer når et antall baner er klarert og man skal videre til neste brett.

Se mer her: Video om Tangram

Words: I Words kan man også spille med forskjellige nivåer, og man kan spille mot hverandre. Det kommer et ekstremt klart og flott bilde opp på skjermen, hvor i den letteste utgaven er utelatt en bokstav i ordet på for eksempel 3 eller 4 bokstaver, og i det vanskeligste brettet skal man gjette hele ordet. Så barnet som først har lært seg bokstavenes lyder, kan også godt spille med, selv om det er engelske ord, da man kan si lyden også skal barnet finne bokstaven, hvor i mot barnet som har hatt et antall år med engelsk kan godt gjette ordene selv og dermed lære seg engelsk.

Se mer her: Video om Words

Til denne pakken kan man laste ned to spill til.

Det ene er Masterpiece, hvor barnet for eksempel kan ta et bilde av en person og tegne personen på et papir foran iPaden ved å følge linjene på skjermen. Det er litt vanskelig å forklare, men…

Se mer her: Video om Masterpiece

Det andre er Newton, her skal barnet få noen kuler til å treffe noen flekker ved å designe en bane, slik at kulene rykter over og treffer flekken. Det kan gjøres ved hjelp av streker på et papir eller Whiteboardtavle foran iPaden, eller ved å legge for eksempel blyant, som former en bane til kulen. En virtuell kulebane…

Se mer her: Video om Newton

Spillet er anbefalt fra 6 år og opp…

Vi har prøvd spillet sammen med barn på 7, 10 og 14 år, og alle får stor interesse for spillet fordi at man faktisk kan være flere til å spille, noe som gjør det veldig interessant også hele det faktum at all aktivitet foregår utenfor skjermen – på bordet er medvirkende til at det får 10 stjerner ut av 5…

Du kan kjøpe Osmo Startkit, som inneholder alt nevnt oppover her: Kjøp Osmo

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*