Christmas holiday concept

Lekeakademiet anbefaler de 10 beste adventsgaver til julen 2017

in Jul/Topp 10/tradisjoner og høytider

I dag er vi kommet over i desember… Men kanskje du fortsatt mangler noen adventsgaver eller kalendergaver til barnene? Så les med her og få våre 10 beste ideer til gode gaver med masse av læring til barn.

Christmas presents on wooden background

En tid med både julegaver, kalendergaver og adventsgaver!
Her hos Lekeakademiet er julen en festlig tid, som begynner langt før desember måned, med gaver over alt. Vi tenker på alle de julegavene, kalendergavene, gaveideene og adventsgavene, som du vil glede ditt barn med til jul, mens dere fortsatt går i gummisko og små, lette vindjakker. Vi elsker forberedelsene til jul like så høyt – eller faktisk høyere – enn vi elsker selve juleaften.

Julegaver til barn er naturligvis det største fokuset for de mange telefonsamtalene vi har med dere, våre flotte kunder. «Har dere et forslag til gaver eller leker til barn på 10 år? Hva med gode gaveideer til 11 åringer? Jeg har bruk for en gaveide til en 2 åring» spør dere, også gir våre dyktige leketanter- og onkler et godt råd og prøver å finne den beste gaven. Sjekk ut vårt lager med tusenvis av leker.

Vi hjelper dere med de beste gaveideene til barn.
Dere vil så gjerne gjøre deres barn glade med utviklende leker av god kvalitet, og vi gjør oss alltid klar for å veilede dere og vise dere den lastebilen, boomerangen, den evighetskarrusellen eller det kjemieksperimentet som vil glede ditt barn, samtidig som barnet blir utviklet og du stimulerer ditt barns kompetanser.

Hvis julen kun handler om 24 desember, så var det nesten slutt før det begynte. Middag, så masse gaver og til slutt kaffe og kaker, mens barnene leker med lekene. Men sånn er det heldigvis ikke. Julen strekker seg over litt lenger tid enn bare juleaften. Om julen i praksis for barn varer helt til påske er nok å dra den litt for langt – men heldigvis starter julen rundt om i de norske hjem allerede 1. desember, når det er kalendergaver til barn klare fra morgenen av.

Christmas holiday conceptVelg utviklende og stimulerende adventsgaver, som barn får stor glede av.
Når du skal velge adventsgaver til ditt barn, så kan du gå mange veier. Adventsgaver er mest en praktisk videreutvikling av den tradisjonelle pakkekalendere, som kom her til fra Tyskland, en gang i velstandstiden i 30-tallet. Til litt større barn kan det være greit å gi færre, men kanskje litt større adventsgaver hver helg, i stedet for de små kalendergavene til barn på 2, 3, 4 år. Noen fortsetter med de små kalendergavene og supplerer kanskje med en seddel med en opplevelse, en liten oppgave, som skal løses, eller noe hyggelig som skal skje etter skoletiden. Både adventsgaver og kalendergaver til barn får julens glede til å vare en hel måned, og det er jo det som er poenget. At julen varer lenge.

Hvordan velger jeg gode adventsgaver til barn?
Det er faktisk en så inngrodd strofe, den med «Julen varer lenge…», at det nærmest er umulig å la være med å skrive fortsettelsen. «Koster mye penger» – jo, takk. Det gjør den, den gode gamle julen. Du kan enkelt bruke mange hundre kroner på kalendergaver og adventsgaver til barn. Vårt råd til deg er å gi ditt barn – enten barnet er 2, 10 eller 11 år, kalendergaver og adventsgaver som utvikler kompetanser, gir nysgjerrighet og lyst til å lære mer. Bruk vår liste til å finne gaver, som gjør mer enn å bare underholde i 5 minutter. En inspirerende adventsgave gir ditt barn noe koselig, spennende og lærerikt å bruke sin adventssøndag på – og ofte er det en vokser der til å hjelpe med å komme i gang når gaven pakkes opp søndag morgen.

Vårt fokus i julesesongen er å ha et enda bedre utvalg av lærende leker som du kan bruke til å gjøre barndommen til en tid, hvor lek og læring følger hverandre. Hvor det ikke er to adskilte størrelser, men hvor ditt barn har adgang til mange forskjellige måter å utvikle hjerne og kropp på. Vi viser deg her våre 10 beste forslag til adventsgaver i julen 2017; en liste over de adventsgavene som vi selv er helt ville for og vil gjerne gi våre egne barn. Listen kan du bruke som inspirasjon og gaveforslagene er ikke i prioritert rekkefølge.

1: Krystalldyrkningssett
Ved hjelp av krystallpulver og kokende vann kan dere se ekte krystaller vokse frem. Ditt barn opplever kjemiens fascinerende verden på nært hold. Krever voksenhjelp og er morsomt for barn fra 5 år.

2: 3 magiske triks
Magi er alltid populært og utvikler ditt barns finmotorikk og evne til å stå frem på en scene – også selv om det bare er der hjemme i stuen. Å øve seg igjen og igjen, inntil man har styr på trikset, også fremfører det til stor applaus, det er fantastisk trening av selvverd og formidling. Disse 3 små triksene er enkle å komme i gang med, men krever avlikevel litt arbeid, før de sitteer i skapet. Fra 6 år.

3: Kjemifri modellvoks
Modellvoks av den fantastiske og naturlige typen. Tysk produsert, så ordnung must sein – modellvoksen er så ren, fin og kjemifri, at den kan nesten spises, og den holder seg bløt og flott lenge. Vi anbefaler at dere holder dere til morgenkrydderet, og lar modellvoksen bli til dinosaurer, sneglehus eller juletreer i stedet for. Fra 2 år.

4: 3D hodebry
Flott liten hodebry, hvor dere skal samle skumpuslespillbrikkene til en 3D terning. Det er vanskeligere enn det høres ut som. Heldigvis er det i denne pakken 6 forskjellige sett med forskjellige vanskelighetsgrader, så selv Far kan være med. Fra 5 år.

5: Vimpler
2,2 meter lang gymnastikkvimpel, som gjør all dans og hopping til en fest. Lek med vimplen stimulerer både muskelleddsansen, labyrintsansen og kroppsbevistheten. prøv selv – det er så sunt å snurre rundt! Fra 3 år.

6: Edel steiner i samling
Polerte smykkesteiner, helle 25 forskjellige av alle slags typer. Med samlingen her kan ditt barns interesse for geologi og smykkeproduksjon få bein til å gå på, og dere kan utforske andre typer av stein eller Mormors smykkeskrin. Hvilken stein skjuler det seg der? Fra 4 år.

7: Origami sett med veiledninger
Origami er en japansk kunstart, hvor dere lærer å folde papir til flotte figurer uten tape eller noe annet til å stabilisere. I dette store settet er det hele 51 ark i origamipapir og et fint inspirasjonshefte, så dere kan godt få tak i origami og kanskje enda produsere en julegave eller to? Origami stimulerer finmotorikken og er en flott måte å være kreativ på, som ikke krever annet utstyr enn papir. Fra 5 år.

8: Bygg et hus med ekte mørtel og murstein!
Dette begynnersettet veldig ganske spesielt – med ekte mørtel og murstein og murskje bygger ditt barn et lite hus, som deretter kan skilles fra hverandre igjen, ved kun å senke det ned i vann. Utrolig flott og lærerik leke som gir ditt barn mot til å konstruere større bygninger og gir en god fornemmelse for ingeniørkunst og bygging. Fra 6 år.

9: Blokk med regnbue-skrapesedler
Viser ditt barn begynnende interesse for å skrive, så styrk lysten med en fin skrapeblokk som har sort overflate når ditt barn skraper =»skriver») på blokken, blir skriften så fint regnbuefarget! «Jeg heter Maren» blir seende ut som et kunstverk, når det skrives på blokken. Fra 4 år.

10: Spill insektkort

Helt genial variant av bilkort, hvor det er et insekt på hvert kort, i stedet for et insekt. Det enkelte insektets egenskaper med antall egg, vekt og for eksempel flyegenskaper danner grunnlag for spillet, hvor man kan vinne hverandres kort. Lærer ditt barn en masse «Fun Facts» om de små insektene.

christmas-surprise-is-coming-PHSW6BU

Vi kunne fortsatt listen til nr. 100 – men vi runder av her. Vi har presentert deg for 10 utrolig gode forslag til adventsgaver, men vi nådde jo ikke inn på skumleker, dukkeklær, malebøker med øyne, glimmerballer og tusenvis av andre yndlingsting, som vi også gjerne vil vise deg.

God fornøyelse med å di ditt barn juleglede i hele desember måned!

Gledelig desember fra Lekakademiets Leketanter & Lekeonkler.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*