Leg i skyggen med hælde leg 2

Lek i skyggen

in Kreativ lek

Lek i skyggen 1: Sanselek med is

Vi elsker å leke med is! Barna kan prøve å smelte isen med varmt vann og salt.
Slik gjør man: Dryss litt salt på noen isbiter. Når saltet smelter ned i isen, kan barnet bruke kjempe pipetter til å dryppe farget vann på isen. Det blir flott når fargene renner ned i de mønstrene som saltet har laget. Jeg liker godt å bruke farger som blandes til nye farger som f.eks. at blå og rød blir til lilla.

lege i skyggen med is
skyggeleg med klistrede fingre

Lek i skyggen 2: Trollsnørr

Noe av det som barna mine liker aller best er trollsnørr. Det er slim som du lager med 500 g potetmel og ca 3,5 dl vann. Tilsett litt og litt vann av gangen så du selv kan vurdere hvilken konsistens som er mest artig for dere. Hvis du gjerne vil ha farget slim så tilsett litt pastafarge (eller fruktfarge – men det smitter lettere av på huden under lek) i vannet før du har i potetmelet. Legg slimet i en skål eller fat og sett det i skyggen. Tilsett gjerne leker som små figurer og lekedyrdyr i leken. Det skal nok holde barna i skyggen en stund.

Troldesnot

 

Lek i skyggen 3: Dyr på gress

Barna mine elsker at vi tar med lekedyrene ut. Som regel lager vi en innhegning av grener, steiner eller en snor så dyrene kan komme ut på marken og gresse. Jeg finner et sted i hagen hvor et tre eller en stor busk skygger på gresset og der kan begge guttene mine sitte i lang tid. De plukker blomster og gress og forer dyra. Og når de får lov til å ha litt vann med i leken kan de sitte enda lenger! Det er noe magisk med å ta ’inneleker’ med ut. Bare sørg for at lekene kan tåle en vask etterpå. Vasking av lekene er faktisk også ofte en ny og morsom aktivitet for barna. Bare fyll vasken eller et lite badekar med de møkkete lekene og såpevann, og gi barnet en gammel tannbørste eller oppvaskbørste til å skrubbe dyra og de andre lekene med.

Lek i skyggen 4: Hellelek med farget vann og redskaper

De fleste barn elsker å leke med vann. Det er ikke nødvendig med mange ekstra ting, men det er fint når ikke leken alltid er den samme. Derfor er det populært å farge vannet med litt fruktfarge eller pastafarge. Jeg setter som regel tingene opp til en hellelek med vann ute i skyggen slik at guttene kan stå og leke i lang tid uten å stå i sola. Det varierer hvilke ting vi bruker til denne leken. Noen ganger er et par kjøkkenredskaper nok. Andre ganger er det morsommere å bruke sanseredskapene våre: Kjempe pipetter og finmotorisk verktøyssett.

Lek i skyggen 5: Squigz-splatt

Squigz er veldig fine til forskjellige aktiviteter. Hvis du stiller dem opp på en flate kan du plassere en bordtennisball oppå.
Da kan barnet prøve å blåse eller sprute den ned med en vannnpistol eller en forstøver. Dere bestemmer selv vanskelighetsgraden ved å øke avstanden.

Lek i skyggen 6: Syre og base eksperiment

Eksperimenter er alltid populært hjemme hos oss. Derfor er det også en fin måte å sikre seg litt lek i skyggen på. Jeg forbereder eksperimentet ved å dryppe noen dråper fruktfarge på en tallerken eller i hvert av rommene i en muffinform. Så drysser jeg en liten teskje bakepulver over slik at fargen er tildekket.

Til slutt heller jeg eddik i en liten skål og setter det et sted i skyggen sammen med noen redskaper som kan brukes til å helle eddik over bakepulveret. Ting som skjeer, pipetter og sprøyter er fine å bruke til dette eksperimentet. Nå kan barna eksperimentere med syre og base og se hva som skjer når de to møtes.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*