Lær gjennom vannlek

in Aktivitet/badelek/gjesteblogger/Lek/lek og læring/tips til lek/utforskning

Innlegg av gjesteblogger Kristina Hobbs.

Sjov med badelegetøj.Vannlek er morsomt. Slik er det bare. De fleste barn elske å plaske og kaste vann opp, og det er mange gode grunner til nettopp å ta utgangspunkt i barns interesse i vann. Når motivasjonen kommer helt av seg selv, er det nettopp mulighet for å sette inn med fokus på skjønn læring gjennom lek med vann.

Barn kan leke med van i badebassenget eller på stranden om sommeren, eller i badekarret når det ikke er så bra vær. Til og med en balje med vann på gulvet eller håndvasken gir også gode muligheter for lek med vann. Uansett hvor, så vær oppmerksom på at barnet ikke må kunne komme til skadet.

Når det er sakt, så gi ditt barn lov til å plaske uten å bekymre dere om rotet etterpå. Bekymring gir begrensning av innlæring og det er jo ikke bra. Vann er så enkelt å tørke opp. Vær sammen om leken og sammen om å rydde opp etterpå.
Byg en sej vandbane og gør badet lidt sjovere.
Prøv f.eks. å leke med denne tøffe vannpumpen, hvor barnet lærer om trykk og tyngdekraft på en morsom måt. For det er opplagt at barnet lærer og erfarer om nettopp disse fysiske nårftene når det lekes med vann. Fokuset kan også ligge på finmotorikk og fantasi – vi har faktisk fått noe virkelig fantastisk vannleketøy hjem, hvor barnet bygger med klosser og eksperimenterer med vannets kraft samtidig: Se dette vannbyggesettet.

Vandpumpe til badesjov

Vannlek er også en opplagt mulighet for barnet til å trene sine evner innenfor det å helle ut vann. Hånd- og armmuskler skal lære å arbeide sammen med stor presisjon. Her kan dette lekesettet til kokkelek i vann være en opplagt ide, for det skal da helles og måles opp i vannet. (Badelek – Kokk i vannet)Sjovt og anderledes legetøj til badekarret.

Fang fisk i badekarret - sjov badeleg til dit barn.Vannlek er også en mulighet for å erfare hvordan forskjellige materialer synker eller flyter, og hvordan noe kan fiskes opp og slippes ned i vannet igjen. Her kan et fiskesett med flytende fisk og fiskestang være gode redskaper. (Bademoro, Fiskemoro)

Utforsking av  vannets evne til å fly gjennom luften når man spruter det ut er også fantastisk morsomt, og det er noe som selv helt små barn bare elsker å leke med. (Badelek – Scrubblefigur)

Kanskje ditt barn liker mer utendørs vannlek med naturopplevelser – da burde du ta å sjekke ut undervannskikkert, hvor dere kan se hva som foregår under overflaten av sjøer, vannløp, dype vannpytter og andre naturlige vannmiljøer. (Undervannskikkert)Stimuler taktilsansen med badelegetøj.

Vannlek gir mange muligheter for læring – og Lekeakademiet har mange morsomme og skjønne leker og utstyr til å understøtte ditt barns utforskning av sin egen kropp, sansene og vannets evner.Gå på opdagelse under vandet med en undervandskikkert.

Gå på oppdagelse i det store utvalgeg her – Ha en veldig god badelek.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Aktivitet

Gå til Til toppen