Gave til deg: prikk til prikk tegning

in tips til lek

prikk tegning bamsePrikk til prikk tegning er en fantastisk måte for barn å lære rekkefølgen av tall og bokstaver. For å gjøre prikk tegningen ferdig skal barnene følge strekene i den riktige rekkefølgen, og det krever både konsentrasjon og bevegelse. Derfor er prikk til prikk tegning også et fantastisk treningsverktøy for å styrke ditt barns finmotorikk og motivere dem til å leke med tegne- og skriveredskaper.

Her kan du laste ned en flott prikk-tegning fra NIKO-LEG som forestiller en balletdanser. NIKO-LEGs prikk tegninger skiller seg fra de fleste prikk-tegninger ved at man kan se hva tegningen forestiller på forhånd. Det virker faktisk motiverende på barn når de vet hva de har å se frem til, og barnene elsker disse tegningene. De vil sitte dypt konsentrert og følge prikkene og etterpå kan de bruke tid på å fargelegge motivene. Tall- og bokstavtreningen er god til de mindre skolebarn, samt som trening for de kommende skolebarn.

Tilbud

CD med prikk til prikk tegning
Mange prikk til prikk tegninger

Som prikken over i`en kan du kjøpe en CD med hele 256 forskjellige prikk tegninger, der alle motivene inspirerer og utvikler ditt barn. Tegningene kan printes og utfylles til punkt og prikke, igjen og igjen… og det er mange forskjellige temaer: ville dyr i afrika, dyr og insekter, transport, 40 blandete, skolestart, ABC prikkstrek, tallrekker + oppgaver.

 

«I undervisningen av barn med motoriske vanskeligheter er prikk og punkt tegninger et godt bud på et materiale som trener øye-hånd koordinasjonen, samtidig som barnets konsentrasjon trenes. De gjenkjennelige formene og fargene stimulerer barnets nysgjerrighet og lyst til å tegne videre på egen hånd.

Tegning i varierende vanskelighetsgrad gjør det dessuten mulig for læreren å målrette undervisningen av det enkelte barn, og materialet kan derfor brukes til barn med forskjellig grad av motoriske vanskeligheter.»

Bettina Fogde, lærer på spesialskole

 

Gave til dig

Prøv en prikktegning: last ned den fine balletdanser prikk til prikk tegning her.

Last ned prikk til prikk tegning

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra tips til lek

Gå til Til toppen