Det behøver ikke være kedeligt at være offline

in Ann og Jane mener/lek og læring

Det behøver hverken være kjedelig eller umulig å få ditt barn vekk fra skjermen – det krever bare en smule planlegning og at du fungerer som rollemodell. Sånn er det med de fleste tingene: Hvis du skal lære ditt barn å sykle, deltar du, hvis du skal lære ditt barn å lese, deltar du, og hvis du skal lære din baby å sitte oppe, da deltar du også. Nå skal du egentlig bare gå den andre veien – du skal avinstallere noe, kan man si – men det krever fortsatt at du deltar.

KJØREPLAN 1. La vær med å slå deg selv i hodet over at ditt barn sitter for mye foran skjermen. Det er noe de fleste familier kjemper med og det er en vane som har kommet snikende, som ingen har lagt merke til. Du er ikke alene med å sitte med dette problemet.

2. Klapp deg selv på skulderen over at du har oppdaget det og at du nå velger å ta affære.

3, Se deg selv i speilet og lov deg selv at du også legger skjermen i det tidsrommet dine barn skal droppe skjermen.

4. Sett sammen et offline hjørne med ting du også synes er gøy og som ikke krever en masse for å komme i gang. Det kan f.eks. være:

SHUFFLEbook – La ditt barn trekke en aktivitet som dere skal gjøre – det er enkelt å starte med og det er til og med morsomt for alle.
Shufflebook

ailefo – Mange timer med lek og fordypelse er bygget inn i den økologiske modellvoksen. De eksklusive og pleiende oljer som er i lerretet, gjør det bløtt ved å røre på det og enkelt å elte og forme.

ailefo

Magna-Tiles – Magnetene man kan sitte med i en uendelighet og som alle kan være med til å skape noe ut av.

Magna-Tiles

Mad Mattr – Sanden som aldri tørker ut og virker beroligende og kan formes.

Mad Mattr

IQ spil/logikspil – Det tar ikke lang tid pr. utfording og voksen og barn kan spille mot hverandre på forskjellige nivåer.

Logikspil

5. Nå er du klar til å innføre offlinetid. Et eksempel kan være fra kl. 17.30 – 20.00 eller når tiden passer for dere.

6. Vær forberedt på en reaksjon a la da dere skulle stoppe med å amme/gi flaske, kaste sutten eller ditt barn skulle venne seg til en ny bamse, fordi den gamle var mistet. Det er STORE følelser på spill her … Du er oppe mot amerikanske giganter som Fortnite, YouTube og MindCraft.

7. Gjør det når du er i overskudd og vær felles om det i hele familien.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*